100-jarig jubileum

Eendracht 100 jaar! Om dat te vieren, pakken we extra uit! Let op, toegang is gratis.

Iedereen zal in het zonnetje worden gezet en zijn we een samenwerking aangegaan met Martijn van Vuuren, met als thema Hollands Meesters. 

Bij Hollandse Meesters denken veel mensen aan Rembrand van Rijn of Vincent van Gogh. Maar niet alleen in de schilderkunst kent Nederland grootse artiesten maar ook in de recente muziekgeschiedenis kent Nederland grote namen. Samen met de fanfare zingt Martijn van Vuuren een selectie van bekende en minder bekende nummers van Toon Hermans tot Wim Sonneveld, en van Frans Halsema tot Annie M.G. Schmidt. Allemaal komen ze voorbij. 

De zondagochtend zal Slanina-Cesta een concert geven samen met Eendracht. Slanina-Cesta Musikanten is een blaaskapel en maakt volksmuziek van Tsjechische,- en Oostenrijkse afkomst. Opgericht in 2011 door Gerrit Lentink. Na het nieuwjaarsconcert in  2020, is Gerrit vanwege gezondheidsredenen gestopt met de kapel en werd daarna benoemd tot ‘ere-kapelmeister’ van Slanina-Cesta Musikanten. De blaaskapel bestaat uit een kleine maar zeer ervaren bezetting. Elke muzikant bespeelt 1 of meer instrumenten binnen het orkest. Voor het vocale gedeelte begeleidt Erica Kaizer de blaaskapel met haar zang. Tijdens elk optreden weten zij een gezellige sfeer te creëren voor het publiek. De ervaren muzikanten hebben een jarenlange ervaring opgedaan in muziekorkesten in de regio. Naast eigen optredens werken de Slanina-Cesta Musikanten ook met andere verenigingen en/of muzikanten samen, zoals deze dag.